Βλεφαροπλαστική

Μετά από κάποια ηλικία οι περισσότεροι άνθρωποι παρουσιάζουν χαλάρωση του δέρματος των άνω και κάτω βλεφάρων (σακούλες), γεγονός το οποίο προσδίδει στο πρόσωπο μια γερασμένη και κουρασμένη όψη. Η βλεφαροπλαστική ανανεώνει την εμφάνιση των ματιών αλλά δεν απομακρύνει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι χήνας) ή τους μαύρους κύκλους. Η επέμβαση μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με face-lifting.

Η βλεφαροπλαστική γίνεται υπό τοπική αναισθησία, διαρκεί περίπου μια ώρα και ο ασθενής πηγαίνει την ίδια μέρα σπίτι του. Σε περίπτωση που γίνει συνδυασμός με face-lifting ή με κάποια άλλη επέμβαση τότε μπορεί να κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία του ασθενούς για 1-2 ημέρες στο νοσοκομείο. Τις πρώτες ημέρες υπάρχει οίδημα (πρήξιμο) και μώλωπες γύρω από τα μάτια, για αυτό και ο ασθενής μπορεί να αποφασίσει να πάρει άδεια για μερικές ημέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7 περίπου ημέρες. Οι ουλές είναι καλά ‘κρυμμένες’ μέσα στις φυσιολογικές γραμμές των βλεφάρων. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και συνήθως παροδικές (μόλυνση του δέρματος, δυσκολιά στο κλείσιμο των ματιών και θωλή όραση).

Τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής είναι πολύ καλά και μετεγχειρητικά η όψη των ματιών και του προσώπου είναι πιό ξεκούραστη και πίο νεανική. Για τους περισσότερους ασθενείς τα αποτελέσματα είναι μόνιμα.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]