Πλαστική χειρουργική για όλους

Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα στην ομορφιά και έχουν το δικαίωμα να ορίζουν τη ζωή τους όπως αυτοί πιστεύουν καλύτερα.

[/intense_column]
Τη σημερινή εποχή όλοι μας προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και την εμφάνιση μας με διάφορους τρόπους. Η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Η σάουνα, το solarium, το επαγγελματικό μασάζ και οι καλλυντικές κρέμες είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας μας. Η σωστή διατροφή, η συστηματική άσκηση, η αποφυγή του τσιγάρου και του αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες είναι απαραίτητα στοιχεία για την υγεία μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως τα παραπάνω δεν επαρκούν, και υπάρχουν προβλήματα τα οποία παραμένουν άλυτα.

Η Πλαστική Χειρουργική έχει την δύναμη να βελτίωσει την εμφάνιση βασισμένη στις γνώσεις και στις εμπειρίες χρόνων.Παλαιότερα οι επεμβάσεις αυτές θεωρούνταν πολυτέλεια, σήμερα όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να ασχοληθούν με το σώμα τους. Τα τελευταία χρόνια οι επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής έχουν αυξηθεί σημαντικά στην Ελλάδα, και πλέον είναι συνηθισμένο φαινόμενο τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άντρες. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα γίνονται περίπου 12.000- 15.000 επεμβάσεις Αισθητικής Χειρουργικής.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Πλαστική Χειρουργική περιλαμβάνει την Αισθητική και την Επανορθωτική Χειρουργική. Η Αισθητική Χειρουργική περιλαμβάνει επεμβάσεις όπως: αυξητική μαστών, λιπογλυπτική, βλεφαροπλαστική, face- lifting, κοιλιοπλαστική, θεραπεία ρυτίδων κλπ. Με την Επανορθωτική Χειρουργική γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης τόσο της λειτουργικότητας όσο και της εμφάνισης. Η Επανορθωτική Χειρουργική ασχολείται με την αποκατάσταση τραυμάτων μετά από τροχαία, με ελλείμματα δέρματος και μαλακών μορίων, με τη θεραπεία του εγκαύματος και με την αντιμετώπιση όγκων σε διάφορα σημεία του σώματος κλπ. Επίσης παθήσεις της άκρας χειρός όπως γάγγλια, σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, τραύματα, Νόσος τουDupuytren κλπ μπορούν να αντιμετωπισθούν με επιτυχία από έναν εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό.

Σήμερα είναι πολύ διαδεδομένη η χρήση λέϊζερ για την τριχοφυία, την θεραπεία πανάδων, τις ευρυαγγείες και τις ρυτίδες όπως και η μεταμόσχευση μαλλιών στους άντρες. Η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη ή υαλουρονικό οξύ είναι πλέον κάτι πολύ συνηθισμένο, και έχει πολύ καλά και γρήγορα αποτελέσματα για αυτούς που επιθυμούν να μειώσουν τις ρυτίδες τους. Προβλήματα όπως: άσχημη ή μεγάλη μύτη, πολύ μικρό ή πολύ μέγαλο στήθος, χαλάρωση του δέρματος της κοιλιάς, λιποδυστροφία (πολύ συνηθισμένο πρόβλημα για εμάς τις ελληνίδες), ρυτίδες, ουλές, βλεφαροχάλαση (σακούλες γύρω από τα μάτια) κλπ, είναι προβλήματα στα οποία μόνο η Πλαστική Χειρουργική μπορεί να βοηθήσει.

Όλες οι επεμβάσεις έχουν ενδείξεις, οι οποίες πρέπει να γίνονται πλήρως κατανοητές από τους ενδιαφερόμενους, ώστε αυτοί να γνωρίζουν τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν. Οποιαδήποτε επέμβαση μπορεί να παρουσιάσει επιπλοκές (οι οποίες μπορεί να είναι και σοβαρές), για να μειώσετε τους κινδύνους πρέπει να διαλέξετε προσεκτικά σε ποιόν Πλαστικό Χειρουργό θα απευθυνθείτε και να ακολουθήσετε με προσοχή τις οδηγίες του.

Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα στην ομορφιά και έχουν το δικαίωμα να ορίζουν τη ζωή τους όπως αυτοί πιστεύουν καλύτερα. Ας μην ξεχνάμε ότι βελτιώνοντας την εξωτερική μας εμφάνιση, αποκτούμε αυτοπεποίθηση η οποία μας βοηθάει στην κοινωνική, προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Η σωστή ενημέρωση από έναν Πλαστικό Χειρουργό είναι το παν ώστε ο ενδιαφερόμενος να κατανοήσει αν και ποιά χειρουργική επέμβαση χρειάζεται. Οι απαιτήσεις όλων μας αυξάνονται, η ομορφιά και η διατήρηση της νεότητας είναι κάτι το οποίο είναι επιθυμητό από όλους μας και προς αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να κάνει θαύματα η Πλαστική Χειρουργική.

Μιχαλάκη Λουίζα
Πλαστικός Χειρουργός


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]