Σμίκρυνση μαστών

Μια επίσκεψη σε έναν Πλαστικό Χειρουργό και μια λεπτομερής συζήτηση μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει.

Γενικά – Ενδείξεις

Γυναίκες με υπερβολικά πλούσιο στήθος παρουσίαζουν πόνο στην πλάτη και στον αυχένα, δερματικό ερεθισμό κάτω από τους μαστούς και δυσκολία στο να βρούν κατάλληλο ρουχισμό. Η σμίκρυνση των μαστών μειώνει το μέγεθος των μαστών, δίνοντας μια καλή αισθητική εμφάνιση ανάλογα με την σωματική διάπλαση της κάθε γυναίκας. Συνήθως η επέμβαση γίνεται μετά την ενηλικίωση και μετά την τεκνοποίηση. Η επέμβαση αυτή είναι μία σοβαρή επέμβαση με μόνιμα αποτελέσματα για αυτό και η υποψήφια πρέπει να είναι σίγουρη για την απόφαση της, και να είναι πλήρως ενημερωμένη. Πριν από το χειρουργείο είναι απαραίτητη η συζήτηση με τον Πλαστικό Χειρουργό για το σωστό προγραμματισμό του χειρουργείου.

Τεχνική

Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία κρατάει περίπου 3 ώρες και χρειάζεται νοσηλεία για 2-3 ημέρες. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να γίνει και λιπογλυπτική της περιοχής, με σκοπό την καλύτερη εμφάνιση του θώρακα και του στήθους. Αν υπάρχουν ράμματα βγαίνουν σε περίπου 10 ημέρες και η ασθενής ξεκινάει μια αγωγή με τοπικές αλοιφές. Ουλές υπάρχουν γύρω από την θηλή και στο κατώτερο τμήμα του μαστού (κοντά στο θώρακα) και η εμφάνιση αυτών βελτιώνεται μέσα στους επόμενους 6-9 μήνες.

Μόλυνση, αιμορραγία, αιμάτωμα κλπ είναι σπάνιες επιπλοκές, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν αλλά αντιμετωπίζονται επιτυχώς. Κάποιες ασθενείς μπορεί να παρουσιάσουν υπαισθησία του μαστού ή της θηλής, ασυμμετρία ανάμεσα στους δύο μαστούς και άλγος κατά την έμμηνο ρύση.

Μετεγχειρητική Πορεία – Αποτελέσματα

Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας σε περίπου 2 εβδομάδες, αλλά για περίπου 6 εβδομάδες θα πρέπει να αποφεύγετε τα έντονα σπορ και την βαρειά χειρονακτική εργασία. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες ημέρες, αλλά η τελική μορφή του στήθους σας είναι σε περίπου 3-4 μήνες. Οι ουλές είναι κάτι το ενοχλητικό και ο Πλαστικός Χειρουργός προσπαθεί πάντα να τις ‘κρύψει’ όσο καλύτερα γίνεται.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, παρόλα αυτά αν πάρετε πολλά κιλά, κατά την διάρκεια μιας εγκυμοσύνης και με το πέρασμα των χρόνων το στήθος σας μπορεί να αλλάξει σχήμα. Η μειωτική μαστού είναι ένα σοβαρό χειρουργείο για αυτό και πρέπει πριν το αποφασίσετε να γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες και να είσαστε κατάλληλα προετοιμασμένες. Συνήθως οι περισσότερες ασθενείς είναι πολύ ικανοποιημένες και χαίρονται την καινούρια εμφάνιση τους.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]