Αυξητική μαστών (σιλικόνες)

Μια επίσκεψη σε έναν Πλαστικό Χειρουργό και μια λεπτομερής συζήτηση μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει.

Γενικά

Η αυξητική μαστών είναι μια τεχνική η οποία μπορεί να βοηθήσει γυναίκες οι οποίες πιστεύουν ότι το μέγεθος των μαστών τους είναι μικρό. Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες νοιώθουν μειονεκτικά λόγω του μικρού μεγέθους στήθους, η μόνη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η Πλαστική Χειρουργική. Οι σιλικόνες τονίζουν το μπούστο και βελτιώνουν την εμφάνιση μιας γυναίκας. Αν ενδιαφέρεστε για αυτήν την επέμβαση πρέπει να συμβουλευτείτε ένα Πλαστικό Χειρουργό γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Χαρακτηριστικά μπορεί μια γυναίκα να πιστεύει ότι έχει ανάγκη από προθέσεις αλλά στην πραγματικότητα να χρειάζεται είτε ανόρθωση μαστών είτε συνδυασμό ανόρθωσης με σιλικόνες.

Ενδείξεις – Τεχνική

Ενδείξεις για προθέσεις σιλικόνης: μικροί μαστοί, ασυμμετρία μαστών (ο ένας μαστός είναι πιο μεγάλος από τον άλλο) ή γυναίκες οι οποίες έχουν χειρουργηθεί για καρκίνο τoυ μαστού και ζητούν αποκατάσταση. Αν καπνίζετε καλό θα είναι να σταματήσετε το κάπνισμα μια- δυο εβδομάδες πριν το χειρουργείο.

Η επέμβαση γίνετε με γενική νάρκωση και διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Υπάρχουν διάφορα μεγέθη και σχήματα προθέσεων, τα οποία τα διαλέγει ο χειρουργός σε συνεργασία με την γυναίκα. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να νοσηλευτείτε για 1-2 ημέρες ή να πάτε σπίτι σας την ίδια ημέρα.

Η τομή για την εισαγωγή της σιλικόνης γίνεται είτε ακριβώς κάτω από το μαστό είτε γύρω από την θηλαία άλω. Η τομή είναι μικρή και βρίσκεται σε ‘κρυφό’ σημείο. Τα ράμματα που τοποθετούνται είναι συνήθως απορροφήσιμα (δεν είναι ανάγκη να αφαιρεθούν).

Μετεγχειρητική Πορεία – Αποτελέσματα

Τις πρώτες 2- 3 εβδομάδες οι μαστοί μπορεί να παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία και οίδημα (πρήξιμο) αλλά όσο περνάει ο καιρός αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν. Οι ουλές βελτίωνονται αισθητά σε μερικούς μήνες. Πολύ σύντομα θα επανέρθετε πλήρως και ανάλογα με το επάγγελμα σας θα μπορέσετε να επιστρέψετε κανονικά στην εργασία σας.

Μετεγχειρητικά οι γυναίκες πρέπει να κάνουν κανονικά μαστογραφία. Η τοποθέτηση προθέσεων δεν προκαλεί προβλήματα στην μητρότητα ή στον θηλασμό και δεν σχετίζεται με την δημιουργία καρκίνου.

Αποτελέσματα

Η αυξητική των μαστών έχει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Οι επιπλοκές (μόλυνση, αιμάτωμα κλπ) είναι σπάνιες, μπορούν όμως να αντιμετωπιστούν επιτυχώς. Μια σπάνια επιπλοκή είναι η δημιουργία κάψας στο μαστό, η οποία κάνει την υφή του μαστού να είναι σκληρή. Αυτή η κάψα ήταν συνηθισμένη στο παρελθόν αλλά σήμερα οι προθέσεις έχουν βελτιωθεί κατά πολύ και για αυτό το λόγο αυτή η επιπλοκή σήμερα είναι πολύ σπάνια. Αν δημιουργηθεί κάψα η πρόθεση μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας ημέρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών είναι πλήρως ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα. Η καινούρια βελτιωμένη εμφάνιση σας διαρκεί για χρόνια. Αυτή η επέμβαση έχει βοηθήσει μεγάλο αριθμό γυναικών να αισθανθούν καλά με το σώμα τους και αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Η αυξητική των μαστών είναι κάτι πολύ προσωπικό, και σημασία έχει αν εσείς είστε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα!

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]