Ρυτίδες προσώπου

Πολλοί πιστεύουν ότι το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Ο μόνος τρόπος για να διορθώσουμε τα ‘ελαττώματα’ είναι με τη βοήθεια της Πλαστικής Χειρουργικής, η οποία μπορεί να δώσει άριστα και μόνιμα αποτελέσματα.

Το πέρασμα του χρόνου προκαλεί στο πρόσωπο ρυτίδες, τις οποίες όλοι μας αντιπαθούμε και προσπαθούμε είτε να αποφύγουμε είτε να θεραπεύσουμε. Για την αναζωογόννηση του προσώπου υπάρχουν διάφορα σκευάσματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό. Με την κατάλληλη και επαναλαμβανόμενη χρήση αυτών, οι ασθενείς μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Αυτές οι θεραπείες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν επεμβάσεις όπως το face-lifting αλλά μπορούν να συμβάλουν στην διατήρηση ενός νεανικού, σφριγηλού προσώπου. Όσον αφορά αυτές τις θεραπείες υπάρχει μεγάλη εμπειρία και ασφάλεια κατά την χρήση τους. Οι εγχύσεις μπορεί να γίνουν και σε συνδυασμό με επεμβάσεις όπως face-lifting, peeling, βλεφαροπλαστική κλπ. Ανάλογα με το πρόβλημα ο Πλαστικός Χειρουργός θα σας συστήσει ποιά είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς.  Αυτές οι επεμβάσεις γίνονται γρήγορα στο ιατρείο με ή χωρίς τοπικό αναισθητικό (ανάλογα την περίπτωση), έχουν άμεσα αποτελέσματα και μπορείτε να γυρίσετε στις δραστηριότητες σας την ίδια ημέρα.

Θεραπεία με Βοτουλινική Τοξίνη (Botox, Vistabel, Dysport)

Η αλλαντοτοξίνη παραλύει προσωρινά τους μύες του προσώπου και για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιείται για την θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης. Η βοτουλινική τοξίνη είναι ένα ενέσιμο προϊόν και εφαρμόζεται κυρίως στις ρυτίδες του μετώπου, στο μεσόφρυο και σε αυτές γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας). Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται γύρω από τα χείλια ή στο λαιμό. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε 1-2 εβδομάδες. Η θεραπεία πρέπει να γίνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό και να επαναλαμβάνεται κάθε 6-8 μήνες. Το ίδιο προϊόν χρησιμοποιείται και για την θεραπεία ημικρανίας, υπεριδρωσίας και του ραιβόκρανου (μυϊκός σπασμός στο λαιμό). Το αποτέλεσμα είναι ρυτίδες οι οποίες ‘σβήνουν’ και μια πιο νεανική όψη.

Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και συνήθως ασήμαντες. Επιπλοκές όπως εκχυμώσεις (μελανιές), μια μικρή πτώση του φρυδιού ή πονοκέφαλος μπορεί να παρατηρηθούν αλλά είναι προσωρινές.

Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ-Fillers

Το προϊόν είναι μη ζωϊκής προέλευσης σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ και χρησιμοποιείται για την αύξηση του όγκου του δέρματος του προσώπου.

Ρυτίδες γύρω από τα χείλη, στις ρινοπαρειακές αύλακες, στο μεσόφρυο και γύρω από τα μάτια μπορούν να βελτιωθούν με την χρήση του υαλουρονικού οξεός. Βαθιές ρυτίδες ή αύλακες ΄γεμίζουν΄ με την χρήση κατάλληλων σκευασμάτων και το αποτέλεσμα είναι μακράς διαρκείας. Με αυτόν τον τρόπο επίσης μπορούμε επίσης να επιτύχουμε πιό γεμάτα χείλη, πιο γεμάτο περίγραμμα χειλέων και μεγαλύτερο όγκο στα ζυγωματικά.

Οι ρυτίδες και οι αύλακες εξαλείφονται και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και μια δεύτερη συμπληρωματική επέμβαση. Το αποτέλεσμα διαρκεί μήνες. Οι ενέσεις είναι πολύ ασφαλείς και οι επιπλοκές είναι ελάχιστες και παροδικές (ερύθημα, οίδημα και εκχυμώσεις).

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία (PRP) – Vampire lifting: Σύγχρονη μέθοδος αντιγήρανσης.

Με την πάροδο του χρόνου το πρόσωπο χάνει το περίγραμμα του, αποκτά μια όψη κουρασμένη, χαλαρωμένη με πολλές μικρές ρυτίδες και δυσχρωμίες. Μια πολλά υποσχόμενη, σχετικά καινούρια τεχνική είναι η χρήση αυτόλογης μεσοθεραπείας με τη μέθοδο PLATELET RICH PLASMA. Λαμβάνουμε αίμα από τον ασθενή, το επεξεργαζόμαστε και με την τεχνική της μεσοθεραπείας (πολλά μικρά τσιμπήματα) μεταφέρουμε αυτό το εμπλουτισμένο υλικό στο πρόσωπο. Αυτή η θεραπεία βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια τα οποία μετά την έγχυση τους στο δέρμα διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης και προκαλούν την αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Τα πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας είναι ότι δεν περιέχει συνθετικά υλικά, ή υλικά ζωικής προέλευσης, δεν υπάρχει περίπτωση παραμόρφωσης ή αλλεργίας και μπορεί να βελτιώσει ακόμα και πολύ δύσκολες περιοχές όπως τα βλέφαρα. Μπορεί να βοηθήσει εκτός από τις ρυτίδες και τη χαλάρωση, στις ουλές και στις ραγάδες.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσδίδει εικόνα σύσφιξης, λάμψης και νεότητας στο πρόσωπο η οποία ξεκινάει 15-20 ημέρες μετά τη θεραπεία και διαρκεί για αρκετούς μήνες. Αυτή η τεχνική ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναζωογόνηση στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. Ανάλογα με την ηλικία, την ποιότητα του δέρματος και τα προβλήματα που παρουσιάζει κάθε ασθενής μπορεί να χρειαστεί μια η περισσότερες θεραπείες.

Η χρήση PRP μπορεί σε κατάλληλους ασθενείς ηλικίας 35-55 χρονών να έχει πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά δεν αντικαθιστά άλλα ενέσιμα προϊόντα και δεν αντικαθιστά επεμβάσεις όπως το χειρουργικό face lifting ή τη βλεφαροπλαστική.

Οι θεραπείες αυτές δεν παραμορφώνουν το πρόσωπο και αν γίνουν από εξειδικευμένο ιατρό έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Μπορούμε να συνδυάσουμε την Αυτόλογη Μεσοθεραπεία με άλλα ενέσιμα προϊόντα ή λέιζερ με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και την ίδια ή επόμενη ημέρα μπορείτε να γυρίσετε στις δουλειές σας. Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα αποκτάτε μια νεανική εμφάνιση, χωρίς ουλές στο πρόσωπο σας και χωρίς κανείς να καταλάβει ότι έχετε κάνει κάποια επέμβαση!

Μεσοθεραπεία

Με την πάροδο του χρόνου το πρόσωπο αποκτά μια όψη κουρασμένη, χαλαρωμένη με πολλές μικρές ρυτίδες. Η μεσοθεραπεία είναι μια σχετικά απλή τεχνική η οποία προσδίδει εικόνα σύσφιξης και νεότητας στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια. Αυτή η τεχνική ενυδατώνει και αναζωογονεί το δέρμα.  Γίνεται με πολλαπλές εγχύσεις μικρής ποσότητας υαλουρονικού οξέος στο δέρμα και έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνδυασμό θεραπείας με fillers και μεσοθεραπεία, ο οποίος συνδυασμός έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 6-8 μήνες.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]