Ρινοπλαστική

Πολλοί πιστεύουν ότι το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Ο μόνος τρόπος για να διορθώσουμε τα ‘ελαττώματα’ είναι με τη βοήθεια της Πλαστικής Χειρουργικής, η οποία μπορεί να δώσει άριστα και μόνιμα αποτελέσματα.

Γενικά

Το σχήμα και το μέγεθος της μύτης είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Αν αυτό δεν μας ικανοποιεί ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί η εμφάνιση της μύτης είναι με μια χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση μπορεί να έχει καθαρά αισθητικό χαρακτήρα ή μπορεί να συνδυάζεται και με λειτουργική αποκατάσταση του διαφράγματος. Η ρινοπλαστική μπορεί να διορθώσει το σχήμα ή το μέγεθος, να μικρύνει ή να μεγαλώσει την μύτη, να διορθώσει ένα παλαιό κάταγμα και να αποκαταστήσει προβλήματα στο διάφραγμα. Σε συνδυασμό με την ρινοπλαστική μπορεί να γίνει και γενειοπλαστική, για την διόρθωση του σχήματος του πώγωνος.

Προεγχειρητικά ο ασθενής πρέπει να εξηγήσει στον Πλαστικό Χειρουργό τι ακριβώς δεν τον ικανοποιεί στην εμφάνιση του και μαζί να συμφωνήσουν ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τεχνική – Μετεγχειρητική Πορεία

Η ρινοπλαστική γίνεται υπό γενική νάρκωση, διαρκεί 2 περίπου ώρες, και ο ασθενής παραμένει για 1-2 ημέρες στο νοσοκομείο. Σε περιστατικά στα οποία γίνεται χρήση μοσχεύματος για την αποκατάσταση του σχήματος της μύτης ή σε επανεπέμβαση, το χειρουργείο μπορεί να διαρκέσει περισσότερη ώρα. Μετεγχειρητικά θα έχετε έναν γύψινο νάρθηκα για 10 ημέρες, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για να διατηρήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ουλές είναι στο εσωτερικό της μύτης και δεν φαίνονται. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να παρουσιασθούν μώλωπες και οίδημα περιοφθαλμικά και δυσκολία κατά την αναπνοή για 1-2 εβδομάδες. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες: ρινορραγία, μόλυνση, κακό αισθητικό αποτέλεσμα κλπ.

Αποτελέσματα

Μετά την ρινοπλαστική μπορείτε να γυρίσετε στις συνήθειες σας σε περίπου 7 ημέρες, όμως για αρκετές εβδομάδες θα πρέπει να είστε προσεκτικοί να μην τραυματίσετε τη μύτη σας κατά την διάρκεια γυμναστικής, κολύμβησης κλπ. Η βελτιωμένη εμφάνιση είναι μόνιμη και φαίνεται από τις πρώτες ημέρες μετά την αφαίρεση του γυψονάρθηκα, αλλά η τελική εικόνα είναι σε 3- 4 μήνες. Οι περισσότεροι ασθενείς μετά την ρινοπλαστική μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι, με ανεβασμένη αυτοπεποίθηση. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν άτομα με πολύ όμορφα χαρακτηριστικά, τα οποία όμως επηρεάζονται αρνητικά από την εμφάνιση της μύτης τους και ο μόνος τρόπος για να είναι απόλυτα ικανοποιημένα είναι η ρινοπλαστική.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]