Ωτοπλαστική

Πολλοί πιστεύουν ότι το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Ο μόνος τρόπος για να διορθώσουμε τα ‘ελαττώματα’ είναι με τη βοήθεια της Πλαστικής Χειρουργικής, η οποία μπορεί να δώσει άριστα και μόνιμα αποτελέσματα.

Τα αυτιά μπορεί να παρουσιάσουν κάποιες ανωμαλίες, άλλες είναι απλές και συνηθισμένες και άλλες πολύ σπάνιες (μικρωτία ή απλασία). Τα αυτιά μπορεί είτε να έχουν μεγάλο μέγεθος είτε να είναι ‘πεταχτά’ με συνέπεια να μας προκαλούν ψυχολογικά προβλήματα. Για κάθε περίπτωση υπάρχει και η κατάλληλη επέμβαση η οποία συνήθως γίνεται είτε στην παιδική είτε στην εφηβική ηλικία. Σε πολλές περιπτώσεις παιδιά ακόμα και από το δημοτικό ή το γυμνάσιο παραπονιούνται γιατί οι συμμαθητές τους τους κοροϊδεύουν, με αποτέλεσμα τα ίδια τα παιδιά να ζητούν τη διορθωτική επέμβαση.

Η επέμβαση γίνεται υπό τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1-2 ώρες. Ο ασθενής πηγαίνει σπίτι την ίδια ημέρα με έναν επίδεσμο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός διότι συγκρατεί τα αυτιά στην σωστή θέση. Αν η επέμβαση γίνει στην παιδική ηλικία τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενική νάρκωση. Τα ράμματα και οι γάζες βγαίνουν σε περίπου 7-10 ημέρες. Συνήθως υπάρχει μια ουλή στο πίσω μέρος του αυτιού, η οποία είναι καλής ποιότητας και είναι καλά κρυμμένη.

Οι επιπλοκές είναι σπάνιες (μόλυνση, αιμάτωμα ή κακό αισθητικό αποτέλεσμα) οι οποίες όμως θεραπεύονται επιτυχώς. Μπορείτε να επιστρέψετε στα καθήκοντα σας σε 2-3 ημέρες, απλά χρειάζεται λίγη προσοχή στα σπορ που μπορούν να τραυματίσουν τα αυτιά σας. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και είναι ορατά μόλις βγεί ο επίδεσμος. Η πλειοψηφία των ασθενών είναι πλήρως ικανοποιημένη από την επέμβαση.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]