Μελαγχρωματικές βλάβες

Τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα οποία τα χρησιμοποιούν εξειδικευμένοι ιατροί μπορεί να δώσουν λύση σε πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα.
Ένα πολύ συχνό και ενοχλητικό πρόβλημα σε όλες τις ηλικίες είναι οι μελαγχρωματικές βλάβες (πανάδες). Οι πανάδες μπορεί να οφείλονται στην έκθεση στον ήλιο, στην ηλικία, και σπανιότερα σε κάποια ορμονική διαταραχή (εγκυμοσύνη κλπ). Συνήθως βρίσκονται σε σημεία τα οποία είναι εμφανή στον ήλιο: πρόσωπο, μπούστο, χέρια κλπ.

Δυστυχώς η θεραπεία τους μέχρι σήμερα δεν είχε καλά αποτελέσματα, και οι διάφορες κρέμες είτε από το εμπόριο είτε από κάποιο δερματολόγο δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Αυτές οι κρέμες έχουν μόνο προσωρινό αποτέλεσμα και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για μήνες ή και χρόνια για να υπάρξει κάποια βελτίωση. Στο παρελθόν κάποιοι χρησιμοποιούσαν χημικά ή μηχανικά peeling για τη θεραπεία των πανάδων. Αυτές οι τεχνικές ορισμένες φορές είχαν καλό αποτέλεσμα αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν επίπονες και δημιουργούσαν εγκαύματα, δυσχρωμίες και είχαν μόνο μέτρια αποτελέσματα.

Για αυτό και έγιναν καινούριες έρευνες και η σύγχρονη τεχνολογία λέιζερ μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και μόνιμα σε αυτό το πρόβλημα. Έτσι οι βλάβες απομακρύνονται τόσο από το πρόσωπο όσο και από το σώμα, και το υπόλοιπο δέρμα παραμένει ανέπαφο. Με τις συσκευές λέιζερ που διαθέτουμε μπορούμε να θεραπεύσουμε διάφορες μελαγχρωματικές βλάβες και επίσης να βελτιώσουμε γενικότερα την υφή, τους πόρους, τις ουλές και την όψη του δέρματος, δίνοντας του λάμψη, σφριγηλότητα και ζωντάνια.

Σε γενικές γραμμές χρειάζονται 2-4 συνεδρίες για τη θεραπεία των πανάδων, μία συνεδρία κάθε 3-4 εβδομάδες. Σε μερικές ημέρες αρχίζει η μελαγχρωματική βλάβη και σκουραίνει και μετά εξαφανίζεται, με αποτέλεσμα καινούριο υγιές δέρμα να εμφανίζεται. Μετά από τρεις- τέσσερις εβδομάδες ο ιατρός θα προγραμματίσει μια καινούρια συνεδρία μέχρι το πρόβλημα σας να λυθεί οριστικά.

Σε γενικές γραμμές τα άτομα τα οποία παρουσιάζουν προδιάθεση για μελαγχρωματικές βλάβες θα πρέπει να είναι πάντα προσεκτικά, να αποφεύγουν τον ήλιο και να χρησιμοποιούν ένα καλό αντηλιακό.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]