Λιποανακύκλωση

Μια επίσκεψη σε έναν Πλαστικό Χειρουργό και μια λεπτομερής συζήτηση μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει.

Η λιποανακύκλωση είναι μια σχετικά απλή και εύκολη τεχνική η οποία χρησιμοποιείται για να διορθώσει ρυτίδες, ουλές ή δυσμορφίες τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα των ασθενών.

Με την λιποανακύκλωση μπορούμε να επιτύχουμε θεαματικά αποτελέσματα στις ρυτίδες και στην χαλάρωση προσώπου. Σε περίπτωση που κάποιος ασθενής δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο face- lifting, αλλά θέλει να δει βελτίωση στο πρόσωπο του μπορεί να υποβληθεί σε λιποανακύκλωση. Η μέθοδος χρησιμοποιείται σε άτομα 40-50 ετών με μέτρια χαλάρωση και ρυτίδες.
Αυτή η τεχνική γίνετε είτε με τοπική αναισθησία είτε με μέθη στο χειρουργείο: από μια περιοχή με λίπος (όπως η κοιλιά ή οι μηροί) λαμβάνουμε λίπος, το επεξεργαζόμαστε και με αποστειρωμένη τεχνική το τοποθετούμε στις ρυτίδες του προσώπου. Επίσης διατηρούμε μία ποσότητα λίπους στην κατάψυξη ώστε να το χρησιμοποιήσουμε, αν χρειαστεί, τους επόμενους 6-9 μήνες για touch- up (συμπλήρωμα). Πρέπει να επισημάνουμε ότι το 50% του λίπους που μεταμοσχεύουμε παραμένει στην καινούρια περιοχή για πάντα και το 50% απορροφιέται σε μήνες- χρόνια.

Με αυτή τη μέθοδο μειώνουμε τις ρυτίδες, αναζωογονούμε το δέρμα και δίνουμε λάμψη, σφριγηλότητα και τόνωση στο πρόσωπο. Είναι μια πολύ ασφαλής μέθοδος διότι για το ‘γέμισμα των ρυτίδων’ χρησιμοποιούμε το λίπος του ιδίου του ασθενούς. Η τεχνική αυτή δεν θέλει νοσηλεία στο νοσοκομείο, από την επόμενη ημέρα μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις ασχολίες σας και απλά για 3-4 ημέρες μπορεί να είστε ελάχιστα πρησμένη. Αυτή η επέμβαση μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με κάποια άλλη όπως: βλεφαροπλαστική και λιποανακύκλωση, ή λιποαναρρόφηση και λιποανακύκλωση.

Η λιποανακύκλωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα τα οποία για διάφορα αίτια (ατύχημα, έγκαυμα, όγκος κλπ) παρουσιάζουν κάποια δύσμορφη ουλή ή ατροφία λίπους. Με την ίδια τεχνική που προαναφέραμε λαμβάνουμε λίπος από ένα σημείο του σώματος και το μεταφέρουμε στην πάσχουσα περιοχή (δυσμορφία, ατροφία κλπ). Αυτές οι περιπτώσεις συνήθως είναι δύσκολες, και οι λύσεις είναι λιγοστές. Υπάρχουν δυσμορφίες οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να εξαφανιστούν πλήρως αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τις βελτιώσουμε.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]