Κοιλοπλαστική

Μια επίσκεψη σε έναν Πλαστικό Χειρουργό και μια λεπτομερής συζήτηση μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει.

Γενικά

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση η οποία βοηθάει στο να απομακρύνουμε περίσσεια δέρματος και λίπους από την κοιλιακή χώρα και να σφίξουμε τους μύες της κοιλιάς. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες όση γυμναστική και δίαιτα αν ακολουθήσει κάποιος δεν μπορεί να απομακρύνει το πρόβλημα. Η κοιλιοπλαστική μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα, να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση και να τονώσει την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

Η κοιλιοπλαστική είναι μια πολύ συχνή επέμβαση, η οποία ανάλογα με το πρόβλημα του ασθενούς μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με λιπογλυπτική ή κάποιο άλλο χειρουργείο.

Ενδείξεις

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για κοιλιοπλαστική είναι άτομα τα οποία παρουσιάζουν περίσσεια δέρματος και λίπους στην κοιλιακή χώρα. Aυτοί που μπορούν να βοηθηθούν σημαντικά είναι γυναίκες οι οποίες έχουν κάνει πολλές γέννες και άτομα τα οποία έχουν χάσει πολλά κιλά και έχουν ‘κρεμάμενη’ κοιλιά.

Η ηλικία του ασθενούς δεν παίζει σημαντικό ρόλο και ακόμα και άτομα προχωρημένης ηλικίας μπορεί να υποβληθούν σε αυτήν την επέμβαση. Αν είστε υπέρβαροι και σκέφτεστε να χάσετε κάποια κιλά, καλό είναι να αναβληθεί το χειρουργείο μέχρι το βάρος σας να σταθεροποιηθεί. Οι καπνιστές είναι καλό να σταματήσουν το κάπνισμα 1-2 εβδομάδες πριν το χειρουργείο.

Τεχνική

Αυτή η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 2-3 ώρες και συνήθως ο ασθενής πρέπει να νοσηλευτεί για μια- δύο ημέρες στο νοσοκομείο. Γίνεται μια τομή υπερηβικά (χαμηλά κάτω στην κοιλιά), η οποία είναι από την μια πλευρά της λεκάνης εως την άλλη. Επίσης γίνεται μια μικρή τόμη, η οποία συνήθως δεν είναι εμφανής, γύρω από τον ομφαλό.

Η περίσσεια δέρματος και λίπους ανασηκώνεται και γίνεται σύσφιξη και συρραφή των μυών του κοιλιακού τοιχώματος. Με αυτόν τον τρόπο η κοιλιακή χώρα γίνεται πιό ‘σφιχτή’ και η μέση πιο λεπτή. Γίνεται αφαίρεση της περίσσειας και συρραφή του δέρματος στην κατάλληλη θέση.

Μετεγχειρητική Πορεία – Αποτελέσματα

Την δεύτερη ή τρίτη ημέρα θα επιστρέψετε σπίτι σας. Τα ράμματα που έχετε αφαιρούνται σε 7-10 ημέρες. Για μερικές εβδομάδες είναι απαραίτητη η χρήση ειδικής ελαστικής ζώνης. Η ουλή τοποθετείται σε τέτοιο σημείο ώστε να κρύβεται από το εσώρουχο, η εμφάνιση της οποίας βελτίωνεται πολύ τις επόμενες εβδομάδες.

Οι επιπλοκές είναι σπάνιες (αιμορραγία, οίδημα ή μόλυνση του τραύματος, θρόμβωση των κάτω άκρων κλπ), οι οποίες όμως θεραπεύονται με την κατάλληλη αγωγή. Για την αποφυγή των παραπάνω επιπλοκών καλό είναι να ακολουθείσετε πιστά τις συμβουλές που θα σας χορηγηθούν.

Για περίπου μία εβδομάδα είναι απαραίτητη η ανάπαυση και η ξεκούραση. Θα επιστρέψετε στην εργασία σας μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι πλήρως ικανοποιημένοι από την επέμβαση και τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες ημέρες. Οι ασθενείς χαίρονται την βελτιωμένη τους εμφάνιση και τα καινούρια ρούχα τους.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]