Εμφύτευση – Μεταμόσχευση μαλλιών

Πολλοί πιστεύουν ότι το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Ο μόνος τρόπος για να διορθώσουμε τα ‘ελαττώματα’ είναι με τη βοήθεια της Πλαστικής Χειρουργικής, η οποία μπορεί να δώσει άριστα και μόνιμα αποτελέσματα.

Γενικά

Η αλωπεκία (φαλάκρα) είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το οποίο εμφανίζεται στους άντρες αλλά και σε ορισμένες γυναίκες. Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα πολύ ενοχλητικό και δυστυχώς η λύση δεν είναι εύκολη. Τα αίτια για την φαλάκρα είναι συνδυασμός από γήρανση, ορμονολογικά προβλήματα και κληρονομικό ιστορικό. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορες θεραπείες (χάπια, σαμπουάν, αλοιφές κλπ) οι οποίες όμως συνήθως δεν έχουν αποτέλεσμα.

Η Πλαστική Χειρουργική μπορεί να δώσει μια μόνιμη και ασφαλής λύση σε αυτό το πρόβλημα. Αν πάσχεται από αλωπεκία μπορείται να ενδιαφερθείται σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο το οποίο θα σας συμβουλεύσει, γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Ενδείξεις – Τεχνική

Τα περισσότερα άτομα τα οποία έχουν φαλάκρα μπορούν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών. Η μόνη προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος να έχει έστω και μία μικρή ποσότητα μαλλιών. Πρέπει να γίνεται κατανοητό ότι με αυτήν την τεχνική ο υποψήφιος αποκτά μαλλιά ίδιας ποιότητας με τα υπόλοιπα του μαλλιά. Οι τεχνικές μεταμόσχευσης έχουν βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τώρα οι καινούριες τρίχες να μοιάζουν απολύτως φυσιολογικές και κανείς να μην καταλαβαίνει τη διαφορά.

Με αυτήν την τεχνική τρίχες από το πίσω ή το πλαϊνό μέρος του κεφαλιού μεταφέρονται στο πάνω ή στο μπροστινό μέρος (εκεί οπού υπάρχει έλλειψη). Η μεταμόσχευση γίνεται είτε με τοπική αναισθησία είτε συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης. Ο υποψήφιος γυρνάει την ίδια μέρα σπίτι του. Σε αυτήν την τεχνική πέρνουμε τα μοσχεύματα (πολύ μικρά τμήματα δέρματος τα οποία περιέχουν τρίχες) από τη μία περιοχή και τα μεταφέρουμε στην πάσχουσα περιοχή. Κατά την μεταφορά τριχών είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε οι τρίχες να τοποθετειθούν με την κατάλληλη φορά και κατεύθυνση ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο πιο φυσικό.

Από ότι καταλαβαίνετε η μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να γίνεται σε ένα κατάλληλα εξοπλισμένο κέντρο από εξειδικευμένο προσωπικό. Ανάλογα με την σοβαρότητα της κατάστασης ο ασθενής πρέπει να είναι προετοιμασμένος να υποβληθεί σε παραπάνω από μια επεμβάσεις.

Μετεγχειρητική Πορεία – Αποτελέσματα

Ανάλογα με την περίπτωση ο ασθενής μπορεί να έχει γύρω από το κεφάλι του έναν ελάστικο επίδεσμο για μία-δύο ημέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7-10 ημέρες. Καλό είναι για 2-3 εβδομάδες να μην κάνετε αθλήματα στα οποία μπορείτε να τραυματιστείτε, για να μην χαλάσετε το αποτέλεσμα της επέμβασης. Ανάλογα με το επάγγελμα σας θα γυρίσετε στην δουλεία σας σε 2-3 ημέρες ή και περισσότερο.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια πολύ ασφαλής τεχνική, η οποία συνήθως δεν παρουσιάζει επιπλοκές. Παρόλα αυτά είναι φυσικό ένα μικρό μέρος των μοσχευμάτων να μην ‘πιάσει’. Έτσι τις πρώτες εβδομάδες κάποιες τρίχες μπορεί να πέσουν, οι περισσότερες όμως τρίχες θα μεγαλώσουν ξανά. Το αποτέλεσμα δεν φαίνεται από την πρώτη ημέρα αλλά θα χρειαστεί να περιμένετε κάποιες εβδομάδες. Αν παρόλα αυτά δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι μια μικρή διορθωτική επέμβαση μπορεί να βελτιώσει το αποτέλεσμα.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]