Ρυτιδεκτομή ή Face Lifting

Πολλοί πιστεύουν ότι το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Ο μόνος τρόπος για να διορθώσουμε τα ‘ελαττώματα’ είναι με τη βοήθεια της Πλαστικής Χειρουργικής, η οποία μπορεί να δώσει άριστα και μόνιμα αποτελέσματα.

Γενικά – Ενδείξεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ρυτίδες και οι αύλακες του προσώπου δεν μπορούν να βελτιωθούν με ενέσιμα σκευάσματα και η μόνη λύση είναι μια χειρουργική επέμβαση: το face-lifting. Τα άτομα που αποφασίζουν να υποβληθούν σε αυτήν την επέμβαση πρέπει προεγχειρητικά να συζητήσουν με έναν Πλαστικό Χειρουργό και να κατανοήσουν πλήρως τα αποτελέσματα αυτής της εγχείρησης. Το face-lifting δεν ‘σταματάει τον χρόνο’ αλλά μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τα σημάδια της γήρανσης: αφαιρεί το χαλαρωμένο δέρμα και την περίσσεια λίπους, μειώνει τις πτυχές στο λαιμό κλπ. Αυτή η επέμβαση δεν επαναφέρει την νιότη αλλά μπορεί να προσφέρει ένα πιο νεανικό, σφριγηλό πρόσωπο και να σας αυξήσει την αυτοπεποίθηση. Πριν την εγχείρηση είναι σημαντικό να σταματήσετε το κάπνισμα και να ενημερώσετε τον ιατρό σας αν έχετε κάποια ιατρικά προβλήματα ή αν είστε υπό κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Τεχνική – Μετεγχειρητική Πορεία

Η επέμβαση γίνεται είτε με τοπική είτε με γενική νάρκωση και διαρκεί 2-3 ώρες. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να γίνει συνδυασμός με βλεφαροπλαστική, λιποαναρρόφηση στο πηγούνι ή ενθέματα στα ζυγωματικά. Θα χρειαστεί να παραμείνετε στο νοσοκομείο για 2-3 ημέρες. Τις πρώτες ημέρες θα έχετε επιδέσμους και θα νοιώθετε τράβηγμα. Το πρόσωπο σας θα είναι πρησμένο, με μώλωπες. Όλα αυτά θα βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες και πρέπει να ακολουθήσετε με προσοχή τις οδηγίες του ιατρού σας. Οι τομές είναι συνήθως καλά κρυμμένες (μπροστά από τα αυτιά, μέσα στα μαλλιά και πιθανώς μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι) και τα ράμματα βγαίνουν σε 7-10 ημέρες.

Τις πρώτες ημέρες μπορεί να απογοητευτείτε από το αποτέλεσμα: ουλές, πρήξιμο και μελανιές, όμως όλα αυτά θα περάσουν αρκεί να κάνετε υπομονή. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες: αιμάτωμα, μόλυνση, ουλές, μέτριο αποτέλεσμα, κλπ., οι περισσότερες από αυτές μπορούν να αποφευχθούν.

Αποτελέσματα

Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας σε περίπου 10-15 ημέρες αλλά για αρκετές εβδομάδες θα πρέπει να αποφεύγετε τα έντονα σπορ, την βαρειά χειρονακτική εργασία και τις πολλές καταχρήσεις. Μετά από 3 εβδομάδες περίπου θα μπορείτε να χαρείτε την καινούρια σας εμφάνιση. Οι περισσότεροι ασθενείς μένουν πολύ ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα (αρκεί να έχουν υπομονή τις πρώτες 2-3 εβδομάδες!).

Η καινούρια σας βελτιωμένη εμφάνιση διαρκεί για χρόνια, μπορεί βέβαια μετά από 5-10 χρόνια να θελήσετε να κάνετε είτε ένα δεύτερο face-lifting ή κάποια άλλη επέμβαση.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]