Ενθέματα Προσώπου

Πολλοί πιστεύουν ότι το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Ο μόνος τρόπος για να διορθώσουμε τα ‘ελαττώματα’ είναι με τη βοήθεια της Πλαστικής Χειρουργικής, η οποία μπορεί να δώσει άριστα και μόνιμα αποτελέσματα.

Γενικά – Ενδείξεις

Τα ενθέματα προσώπου χρησιμοποιούνται για να αλλάξει το μέγεθος και το σχήμα στα ζυγωματικά, στο πηγούνι και στις γωνίες τις κάτω γνάθου. Αυτά είναι αναγκαία είτε για αισθητικούς είτε για επανορθωτικούς λόγους (π.χ. για αποκατάσταση μετά από επέμβαση για καρκίνο). Μια αρκετά συνηθισμένη περίπτωση είναι ο συνδυασμός ρινοπλαστικής και τοποθέτησης ενθέματος στο πηγούνι για μια πιο ισορροπημένη εμφάνιση του προσώπου, όπως και ο συνδυασμός face-lifting με ενθέματα στα ζυγωματικά για μία πιο νεανική εμφάνιση.

Τεχνική

Τα ενθέματα στο πρόσωπο τοποθετούνται είτε με τοπική είτε με γενική νάρκωση και το χειρουργείο διαρκεί 1-2 ώρες. Συνήθως δεν είναι απαραίτητη η νοσηλεία σε νοσοκομείο, εκτός αν γίνει συνδυασμός 2 ή 3 επεμβάσεων. Τα ενθέματα στο πηγούνι τοποθετούνται με τομή είτε μέσα στο στόμα είτε ακριβώς κάτω από το πηγούνι, σε σημείο το οποίο δεν φαίνεται. Τα ενθέματα στα ζυγωματικά τοποθετούνται με τομή είτε μέσα στο στόμα είτε με τομή στο κάτω βλέφαρο. Τα ενθέματα στις γωνίες τις κάτω γνάθου τοποθετούνται με τομή στο εσωτερικό του στόματος. Σε περίπτωση που γίνει συνδυασμός αυτής της τεχνικής με face-lifting ή βλεφαροπλαστική τότε τα ενθέματα τοποθετούνται από τις τομές αυτών των επεμβάσεων.

Μετεγχειρητική Πορεία – Αποτελέσματα

Μετεγχειρητικά, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να παρουσιάσετε μελανιές, οίδημα, να νοιώθετε μούδιασμα και να δυσκολεύεστε στην ομιλία και στην κατάποση τροφής. Τα ράμματα στο πρόσωπο αφαιρούνται συνήθως σε 7-8 ημέρες, αντίθετα αυτά που βρίσκονται στο στόμα μπορεί να είναι απορροφήσιμα. Τις πρώτες μέρες θα είστε κάπως πρησμένοι για αυτό και πολλοί ασθενείς αποφασίζουν να πάρουν 4-5 ημέρες άδεια.

Οι επιπλοκές είναι σπάνιες όπως μετακίνηση του ενθέματος, γεγονός το οποίο χρειάζεται επανεπέμβαση και τοποθέτηση του ενθέματος στη σωστή θέση. Μία άλλη επιπλοκή είναι η μόλυνση η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, αν παρόλα αυτά η μόλυνση δεν υποχωρήσει τότε μπορεί να χρειαστεί αφαίρεση του ενθέματος για κάποιο χρονικό διάστημα και τοποθέτηση του σε δεύτερο χρόνο.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και μόνιμο και οι περισσότεροι φίλοι σας δεν θα καταλάβουν ότι έχετε κάνει κάποια επέμβαση παρά μόνο θα παρατηρήσουν ότι έχετε μία βελτιωμένη εμφάνιση.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]