Δερματοχάλαση βραχιόνων

Μια επίσκεψη σε έναν Πλαστικό Χειρουργό και μια λεπτομερής συζήτηση μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει.

Η πλαστική βραχιόνων ενδείκνυται σε περίπτωση που κάποιος έχει περίσσεια δέρματος και λίπους στην περιοχή των άνω άκρων. Άτομα υπέρβαρα ή άτομα τα οποία έχουν χάσει πολύ βάρος είναι υποψήφια για αυτήν την επέμβαση. Η χαλάρωση στα μπράτσα είναι ένα αντιαισθητικό φαινόμενο και ενοχλεί κυρίως τις γυναίκες, διότι δυσκολεύονται στο να διαλέξουν το ρουχισμό τους. Η χαλάρωση μπορεί να είναι μέτρια ή μεγάλη, δυστυχώς όμως ούτε η γυμναστική ούτε οι διάφορες κρέμες μπορούν να κάνουν σύσφιξη στο ‘κρεμασμένο’ δέρμα στα μπράτσα.

Τα άτομα τα οποία έχουν περίσσεια λίπους στην περιοχή των βραχιόνων συχνά παρουσιάζουν εναπόθεση λίπους και σε άλλα σημεία του σώματος όπως: μηρούς, γλουτούς, κοιλιά κλπ. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να γίνει συνδυασμός αυτού του χειρουργείου με λιποαναρρόφηση σε άλλα σημεία του σώματος, με ανόρθωση μηρών ή γλουτών ή με κοιλιοπλαστική.

Το χειρουργείο γίνεται είτε με τοπική νάρκωση και μέθη είτε με γενική νάρκωση. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο χειρουργός αφαιρεί το λίπος με λιποαναρρόφηση και την περίσσεια του δέρματος με τομή, αφαίρεση της περίσσειας και συρραφή. Σε ορισμένες περιπτώσεις για την βελτίωση των βραχιόνων απαιτείται μόνο λιποαναρρόφηση, που πραγματοποιείται μέσα από 1-2 μικρές τομές. Ο ασθενής συνήθως πηγαίνει σπίτι είτε την ίδια ημέρα είτε την επόμενη και φέρει γύρω από τα χέρια έναν επίδεσμο.

Στην περίπτωση που γίνει μόνο λιποαναρρόφηση οι ουλές είναι πολύ μικρές και σχεδόν αόρατες. Αντίθετα στην περίπτωση που αφαιρεθεί και δέρμα υπάρχει μια ουλή στο εσωτερικό των βραχιόνων, η οποία συνήθως είναι καλά κρυμμένη και η οποία βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και η βελτιωμένη εμφάνιση διαρκεί για χρόνια.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]