Ανόρθωση μαστών – Μαστοπηξία

Μια επίσκεψη σε έναν Πλαστικό Χειρουργό και μια λεπτομερής συζήτηση μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει.

Γενικά – Ενδείξεις

Η γέννα, η βαρύτητα, οι μεταβολές στο βάρος και το πέρασμα του χρόνου προκαλλούν αλλαγές στο σχήμα και στο μέγεθος των μαστών, με αποτέλεσμα το στήθος να χαλαρώνει και να ‘πέφτει’. Η μαστοπηξία ‘ανορθώνει’ το στήθος δίνοντας του μια όμορφη και νεανική εμφάνιση. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να χρειαστείτε μόνο ανόρθωση ή συνδυασμό ανόρθωσης και τοποθέτησης προθέσεων σιλικόνης. Η ανόρθωση μαστών μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία, παρόλα αυτά αν σκοπεύετε να κάνετε παιδιά καλό είναι να αναβάλλετε την επέμβαση, και αυτό γιατί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού το στήθος αλλάζει μέγεθος και σχήμα.

Τεχνική

Το χειρουργείο διαρκεί περίπου 2 ώρες και γίνεται με γενική νάρκωση. Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να μείνετε στο νοσοκομείο για μία ημέρα ή να επιστρέψετε στο σπίτι σας αυθημερόν. Τα ράμματα βγαίνουν σε περίπου 10 ημέρες.

Οι επιπλοκές είναι παρόμοιες με αυτές της μειωτικής μαστού. Ο Πλαστικός Χειρουργός προσπαθεί πάντα να κάνει ότι καλύτερο, παρόλα αυτά μερικές φορές οι δύο μαστοί μπορεί να παρουσιάσουν μια μικρή ασυμμετρία. Ένα μειονέκτημα και σε αυτήν την επέμβαση είναι οι ουλές, οι οποίες όμως με τον χρόνο βελτιώνονται κατά πολύ. Οι ουλές βρίσκονται γύρω από τη θηλή (η οποία συνήθως είναι πολύ καλής ποιότητας και δεν φαίνεται), υπάρχει επίσης μία κάθετη ουλή κάτω από τη θηλή και μία οριζόντια ουλή χαμηλά στο στήθος, κοντά στο θώρακα. Ανάλογα με το μέγεθος και την πτώση που παρουσιάζει το στήθος, οι ουλές μπορεί να μικρότερες ή μεγαλύτερες και επίσης η οριζόντια ουλή μπορεί να λείπει.

Μετεγχειρητική Πορεία – Αποτελέσματα

Μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινότητα σε περίπου 2 εβδομάδες, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε απότομες κινήσεις για περίπου 4 εβδομάδες. Η βελτιωμένη σας εμφάνιση φαίνεται από την πρώτη κιόλας ημέρα αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι σε μερικούς μήνες. Πρέπει να έχετε υπομονή και όσο περνούν οι μήνες θα παρατηρήσετε ότι το στήθος σας είναι νεανικό και σφριγηλό και ότι οι ουλές βελτιώνονται.

Τα αποτελέσματα που έχει αυτή η επέμβαση δεν μπορούν να τα επιτύχουν ούτε η γυμναστική, ούτε οι καλλυντικές κρέμες ούτε διάφορα άλλα μηχανήματα τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο. Συνήθως τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά, διαρκούν χρόνια και οι ασθενείς είναι πολύ ικανοποιημένες.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]