Ανόρθωση γλουτών – μηρών

Μια επίσκεψη σε έναν Πλαστικό Χειρουργό και μια λεπτομερής συζήτηση μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια επέμβαση μπορεί να σας βοηθήσει.

Γενικά – Ενδείξεις

Χαλάρωση του δέρματος στους μηρούς και του γλουτούς παρουσιάζεται με την πάροδο του χρόνου στους περισσότερους ανθρώπους, μετά από δίαιτα και μετά την χρήση δακτυλίου για την απώλεια βάρους. Η χαλάρωση ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να είναι μέτρια ή μεγάλη. Για την αποφυγή αυτού του ανεπιθύμητου φαινομένου μπορεί να βοηθήσει η γυμναστική, το μασάζ και μηχανήματα παθητικής γυμναστικής. Παρόλα αυτά μετά από μεγάλη απώλεια βάρους η χαλάρωση είναι σχεδόν αναπόφευκτη, και για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος μπορεί να βοηθήσει ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός. Σε περίπτωση που οι μηροί ή γλουτοί δεν παρουσιάζουν χαλάρωση αλλά αντίθετα έχουν μεγάλη ποσότητα λίπους, η κατάλληλη τεχνική είναι η λιποαναρρόφηση σε συνδυασμό με ανόρθωση μηρών ή γλουτών σε δεύτερο χρόνο στο μέλλον. Αυτή η επέμβαση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

Τεχνική

Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση και διαρκεί 2-4 ώρες ανάλογα με την περίπτωση. Μπορεί να γίνει σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση ή κάποια άλλη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Συνήθως παραμένετε στο νοσοκομείο για μία νύχτα και επιστρέφετε στο σπίτι σας την επομένη ημέρα. Γίνεται αφαίρεση της περίσσειας δέρματος από τα σημεία στα οποία παρουσιάζεται χαλάρωση: μηρούς και γλουτούς.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε περίπου 10-15 ημέρες. Ανάλογα με την περίπτωση υπάρχουν μικρές ή μεγαλύτερες τομές και ουλές, τις οποίες βέβαια ο ιατρός προσπαθεί πάντα να τις ‘κρύψει’ σωστά, για παράδειγμα σε σημεία που να καλύπτονται από το εσώρουχο. Τομές μπορεί να έχετε στο ριζομήριο, στην εσωτερική επιφάνεια του μηρού, στους γλουτούς κλπ.
Οι επιπλοκές συνήθως είναι ελάχιστες και αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

Μετεγχειρητική Πορεία – Αποτελέσματα

Τις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο η κινητικότητα σας μπορεί να είναι μειωμένη και πιθανώς να χρειαστείτε παυσίπονα και ανάπαυση. Η χρήση του κορσέ είναι απαραίτητη για περίπου ένα μήνα. Θα επιστρέψετε στην εργασία σας σε 10-15 ημέρες.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την αρχή αλλά το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται με την πάροδο του χρόνου όταν μειώνεται το μετεγχειρητικό οίδημα. Οι ουλές συνήθως είναι καλά κρυμμένες και βελτιώνονται κατά πολύ μετά από 6-9 μήνες. Οι περισσότεροι που υποβάλλονται σε αυτήν την επέμβαση είναι πολύ ικανοποιημένοι, διότι η χαλάρωση είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο χειρουργικά.

Ανακαλύψτε περισσότερα


ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Κηφισίας 195 και Ιερέως Δούση 23 γωνία, Μαρούσι, Αθήνα

(+30) 210 612 7790

[email protected]