Αφαίρεση τατουάζ: Laser QS 1064/532nm

Πολλοί άνθρωποι κάνουν διάφορα τατουάζ ειδικά όταν είναι πολύ νέοι αλλά αργότερα θέλουν να τα αφαιρέσουν γιατί πλέον δεν τους εκφράζουν. Λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να βοηθήσουν. Βέβαια η αφαίρεση λέιζερ ενέχει κάποιες δυσκολίες: τι χρώμα είναι, πόσα διαφορετικά χρώματα έχει το τατουάζ, τι είδους μελάνι έχει χρησιμοποιηθεί, πόσο καιρό το έχει ο ασθενής,
πόσο ‘βαθιά’ είναι το μελάνι; Από όλα αυτά εξαρτάται και το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Γενικά χρειάζεται μία συνεδρία κάθε 4-8 εβδομάδες, και έχει καλά αποτελέσματα σε μπλε, μαύρο και πράσινο τατουάζ. Μετά το λέιζερ μπορεί να υπάρχει κάποιος τοπικός ερεθισμός για μερικές μέρες, και ο ιατρός μπορεί να σας συστήσει μια αλοιφή αντιβιοτική. Αποφυγή ηλίου για τις επόμενες ημέρες και ανάμεσα στις θεραπείες. Γίνεται επανέλεγχος μετά από 8 εβδομάδες για να κρίνουμε το αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε τη θεραπεία. Ανάλογα με το τατουάζ χρειάζονται μια ή περισσότερες θεραπείες, συνήθως τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά.

Αν έχετε ένα τατουάζ το οποίο θέλετε να το αφαιρέσετε καλό είναι να επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο ιατρό για να σας προτείνει τις λύσεις και να σας εξηγήσει τη θεραπεία και τα πιθανά αποτελέσματα.